skip to Main Content

van scherpschieten
tot vlaggetjes planten

Netwerken; het werkt!

Iedereen kent mensen, als je erover nadenkt zelfs heel veel mensen. Vaak zien wij onze vrienden- en kennissenkring niet als een netwerk, maar dat is het wel. Op dit moment worden 70% van de vacatures via het netwerk ingevuld. Wij laten je zien hoe je op een goede manier gebruik kunt maken van dit netwerk en het actief kunt inzetten om aan een nieuwe baan te komen.

Van hagelschieters maken we scherpschutters, omdat het belangrijk is dat je weet wat je wilt en je daarop richt. Focus op wat je zoekt en niet op wat er toevallig langskomt.

Wil je graag meer weten over hoe netwerken het beste voor jou kan werken? Bel 06-11 34 39 84 voor een persoonlijk gesprek.

Maak een top 5 van bedrijven waar je wilt werken en focus je daarop
  • Welke contacten heb je met het bedrijf
  • Vraag je netwerk naar contacten en volg de website
  • Zorg dat je weet waarom je daar wilt werken
  • Zoek uit hoe de werving- en selectieprocedures eruit zien
  • Ga vlaggetjes planten
  • Bereid je altijd goed voor

Netwerken
het werkt gewoon…

Marie Anne Forschelen

Camilla werkt sinds 2013 als trajectbegeleider voor EC O&P/Workflow. Ze is destijds gestart met het uitvoeren van VWNW-onderzoeken voor een van onze klanten (Rijksdepartement) en dit was een grootschalig project. In die tijd was het VWNW-beleid net van kracht net als de nieuwe inrichting van Workflow; met andere woorden, Camilla is gestart in de pioniersfase op divers vlak. Dit heeft ze met verve opgepakt. In korte tijd heeft Camilla zich de processen, de regels en haar taak eigen gemaakt en zij is voor ons een zeer gewaardeerde collega. Ze is professioneel in haar aanpak, heeft een prettige manier van communiceren en wekt vertrouwen. Daarnaast is zij ook goed in het schriftelijk verwoorden van de uitkomsten van de onderzoeken.
Naast de VWNW-onderzoeken heeft Camilla ook diverse vrijwillige mobiliteitstrajecten begeleid naar volle tevredenheid! Camilla weet zich goed aan te passen; ze is flexibel. Dit is ook belangrijk, omdat Workflow een diversheid aan klanten heeft die zij bedient. Camilla is naar mijn mening echt een toegevoegde waarde binnen het team en ik ben blij dat we haar in ons midden hebben

Marie-Anne Forschelen
Michele Beunen

Afgelopen weekend heb ik de workshop “een cv waar je niet omheen kunt” gevolgd. Deze workshop werd gratis! aangeboden door Camilla en Janine. Voor mijn werk voer ik regelmatig sollicitatiegesprekken en ontvang ik dus veel cv’s. Ik was erg benieuwd om het proces ook weer eens van de kant van sollicitant te bekijken. De workshop was heel praktisch opgezet, met veel interactie tussen Camilla en de deelnemers. Camilla is enthousiast en heeft in korte tijd een zeer deskundige indruk op mij gemaakt.

Ik heb heel veel inspiratie opgedaan tijdens deze workshop en kijk uit naar de volgende twee!

Michèle Beunen
Saskia Kiesouw

De workshops waren zeer de moeite waard: theorie werd afgewisseld, met praktijk, je had de mogelijkheid om te oefenen en er werd goede feedback gegeven. En dit alles in een losse ongedwongen sfeer.

Hierna kun je zelf met de materie aan de slag.

Bedankt voor deze waardevolle sessies.

Saskia Kiesouw
Thijs Joosten
In 2011 en 2012 heb ik een loopbaanbegeleidingstraject gevolg bij Camilla Forsman van Force-at-Work in Roermond. Samen met Camilla heb ik via een beproefde methode vanuit het verleden naar het heden en naar mijn gewenste toekomst gekeken. Hierbij is het Camilla gelukt om, door het stellen van vragen (en vooral ook doorvragen), mij uit te dagen verder over bepaalde zaken na te denken. Ook is het Camilla gelukt door haar methode om mij de oogkleppen af te laten zetten van 27 jaar eenzelfde werkgever te hebben. Hierdoor komen er nieuwe mogelijkheden naar voren waar ik eerder zelf niet aan gedacht heb. Al met al een fantastisch traject waar ik zelf veel aan heb gehad en zal hebben. Camilla bedankt!
Thijs Joosten
Stephan Kromjongh

Camilla heeft met haar bedrijf Force at Work de unieke mogelijkheid om van een standaard CV een persoonlijk en in het oog springend document te maken wat de waarde en mogelijkheden op de arbeidsmarkt vergroot. Ik ben er erg blij mee!

Stephan Kromjongh
Mirjam Kapoen
Ik heb Camilla leren kennen als profesioneel en erg betrokken bij het beoogde resultaat. Zij heeft mij op deskundige wijze geholpen met het maken van een onderscheidend CV door mijn traditionele CV te vervangen door een origineel document zonder daarbij de feitelijk belangrijke data uit het oog te verliezen. Ook als het gezicht van het Bites & Business netwerk in Roermond, is ze actief, benaderbaar en creatief.
Mirjam Kapoen
Ankie Simmons

Camilla heeft mij enorm geholpen met het maken van juiste keuzes voor mijn nieuwe loopbaancarrière, Ze is praktisch,betrouwbaar en zeer gedreven, samen hebben wij een nieuwe opvallende Curriculum Vitae gemaakt. Het traject welke wij hebben doorlopen heeft mij veel rust en focus gegeven op mijn volgende stap.

Ankie Simmons
Eric Van Harmelen

2 jaar geleden heeft Camilla mij begeleid naar nieuw werk. Samen onderzochten we waar mijn interesses lagen. Camilla kan heel goed iemand op zijn gemak stellen en weet de juiste vragen te stellen die iemand nodig heeft om verder te komen. Ik heb inmiddels al een nieuwe baan. Camilla, bedankt !

Eric van Harmelen
Back To Top